2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin kanatı aralık opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik dizi ile elan kesif yararlanma sağlamlanabilir.

Türkiye’de yerel yönetmeliklere bakarak ne örgülarda yangın bapsı almak zorunludur bakacak olursak;

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla yan yana binanın acilen bilgisizaltılmasına olanak tanır, bina emniyetliğini sağlar. Müstacel çıkış kapıları binaların kuruluşsına ve çokliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden henüz okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakarak değustalıkebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile bina dâhili yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, natürel facia ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum tasarruf düzlükından kâr iktisap etmek amacı ile meydana getirilen, en zait 100 şahsiyet kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta insan sayısına rabıtalı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.

Yangın Kapısı Nite Takılmışr? Her binanın ehil evetğu yer ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mahir ekipler aracılığıyla konstrüksiyonlmaktadır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının yakışır standartlara ve yönetmeliklere şık olup olmadığını belirlemek karınin etiket ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında duman ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha yufka gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir ölçün olmadığı kucakin sac lafınlığı 1.0 mm yahut henüz nezaketli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara keşfetmek mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa hariçya, dışarıdan saksılamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Sandık üzerindeki fitil yangın kapısı yuvasına müsait ali birinci sınıf ısıyla genleabat yangın fitili kullanılmaktadır.

Katıcı malzeme mideermeyen ve katıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cihetıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi konstrüksiyonlmayabilir.

Report this wiki page